Bal kabaklı Tart,Kıyır Poğaça,Kivi Soslu Muzlu Tart,Kırmızı Pancar Salatası

BAL KABAKLI TART

Tart mı desem?kek mi desem?Tart kalıbında tart kek:)Bal kabağı sevenler için hafif lezzetli  bir tart kek.
Malzemeler:Kek için:
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 kahve fincanı un
Kreması için:
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti 
  • Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
  • Kek için yumurta ve pudra şekerini mikser ile çırpın.
  • Sıvı yağ,yoğurt,un,hindistan cevizi,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin iyice çırpın.
  • Tart kalıbını yağlayın ve karışımı dökün fırına verin.
  • 1 kilo kabağı tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin yumuşayana kadar pişirin.
  • Diğer bir tarafta tencereye 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve pişirin.
  • Kabaklar piştikten sonra çatalla ezin.Eğer suyu kalırsa bir kenara ayırın.Keki ıslatmak için.
  • Krema ile kabakları karıştırın ve mikser ile çırpın.
  • Kek piştikten sonra kabakların suyu ile keki ıslatın.
  • Üzerine kremayı dökün.
  • Krem şantiyi süt ile hazırlayın ve kekin üzerine sıkma aparatı ile şekil verin

Kıyır kıyır poğaça,

KIYIR POĞAÇA

Ağızda dağılan bir poğaça.

Malzemeler:15 adet için:

  • 125 gr yumuşak margarin yada tere yağ
  • Yarım çay bardağı  sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
İç harcı:
  • Beyaz peynir
  • Dereotu
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu 
  • Haşhaş
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini yoğurun.
  • 15 parçaya ayırın.
  • Beyaz peynir,kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırın.
  • Her bir parçanın içine peynirli karışım koyun ve yuvarlayın.Yumurta sarısı sürün.
  • Üzerine çörek otu haşhaş serpiştirin ve fırında kızarana kadar pişirin.
KIYIR POĞAÇA
Kivi Soslu Muzlu Tart
KİVİ SOSLU MUZLU TART
Hani muz nerede?Kekin içinde:)
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 paket muz aromalı toz puding
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  • 1 paket toz pudingi 2 yumurta ile iyice çırpın.
  • Sıvı yağ,yoğurt,un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin çırpın.
  • Tart kalıbını yağlayın ve karışımı dökün.Fırına verin.
  • Kreması için süt,şeker ve unu tencereye alın karıştırın ve ocakta pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra margarin ve vanilyayı ekleyin mikser ile çırpın.
  • Karışımı kekin üzerine dökün.
  • 2 adet kivinin kabuklarını soyun ve rondodan geçirin.
  • Kremanın üzerine rondodan geçirdiğiniz kivi püresini ekleyin.
  • 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Kırmızı Pancar Salatası,

KIRMIZI PANCAR SALATASI

Malzemeler:

  • 1 büyük kırmızı pancar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yarım limon suyu
Yapılışı:
  • 1 adet pancarın kabuğunu soyun ve düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin.Dilimleyin.
  • Kuru soğanı zeytin yağ ile kavurun ve haşlanmış pancarı ilave edin.
  • 5 dk ocakta kavurun ve ılındıktan sonra limon suyu ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Kucak dolusu sevgilerimle…..
About these ads
Bu yazı Hamur İşleri, Salatalar, Tartlar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bal kabaklı Tart,Kıyır Poğaça,Kivi Soslu Muzlu Tart,Kırmızı Pancar Salatası için 13 cevap

  1. Beyaz Hanımeli dedi ki:

    Süper olmuşlar. Özellikle kivi soslu tarta bayıldım. Ellerine sağlık. Sevgiler.

  2. dokuzuncubulut dedi ki:

    Her biri ayrı güzellikte ve lezzette olmuş. Ben de beyaz hanımeli arkadaşım gibi kivili tartın rengine vuruldum.
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

  3. nesrin dedi ki:

    Canim bir geldim, kaldim. Yine harika seyler yapmissin. Cok simartiyorsun ev halkini. Sevgiler…

  4. Hangisine bakacağımı şaşırdım yutkunarak:)Ellerine sağlık portakalım harika görünüyor hepsi.

  5. Saglıklımutfak dedi ki:

    İyi ki bana uğradınız ki bende bu kadar güzel bir blogu tanımış oldum. hepsi süper ellerinize sağlık

  6. birdutmasali dedi ki:

    her şey çok çok keyifli..
    sevgiler ..

  7. Aycan dedi ki:

    OLmuyor ama böyle görüyoruz akşam akşam canımız çekiyor, yiyoruz ve kilo alıyoruz.

    Ellerinize sağlık herşey çok güzel olmuş.

    sevgilerimle;

  8. EZGi :)) dedi ki:

    hangisini alsam bilemedim harika görünüyorlar ellerine sağlık canım sıcacık sevgiler

  9. blogunuzu yeni keşfettim şimdi sıra ile geziyorum ama baştan söyleyeyim kivili pastaya bayıldım! görüntüsü çok neşeli olmuş:) ellerinize sağlık…

  10. Tümay Öztürk dedi ki:

    Hepsi o kadar Guzel gozukuyor ki öncelikle ellerine saglık. Bugün bende kabak tatlisi yaptım bu tart sosuna bayıldım! En kısa sürede deneyeceğim

  11. Baharcığım öncelikle güzel yorumların için teşekkür ederim. Bloğuna girdiğimde öncelikle benim gibi İzmirli olduğunu gördüm ve İzmirden harika bir blog dedim çok sevindim.Tariflerini tek tek inceledim resimler tarifler harika. Marmelatlı ve hindistan cevizli kurabiyelerini not aldım.Çemeni yaza bıraktım kivili tart yeşile hayran benim için süperdi hangisine ne yazacağımı şaşırdım ellerine sağlık yeniden görüşmek üzere sevgiler…

  12. Mutfak dili dedi ki:

    Baharcım ne güzel tatlar bunlar. Balkabaklı tartın üstünün süslemesine bayıldım Tane tane çiçekler varmış gibi. eline saglık.

  13. Özgen dedi ki:

    hEPSİ MUHTEŞEM OLMUŞ CANIMELLERİNE SAĞLIK…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s