Fırında Sütlaç

Sütlü tatlıların en hafif ve en lezzetli olanlarından bence.Her zaman yaparım ama fırında ilk defa yaptım.Fırında yaptıktan sonra tadına bakınca bir daha normalini yapmayı düşünmüyorum.Lezzeti bu kadar mı değişir.Ben gibi şimdiye kadar denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneririm.
      Malzemeler:

  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı süt 
  • 1 paket vanilya

     Yapılışı:

  • Önce 3 su bardağı su ile pirinçleri suyunu çekene kadar haşlayalım.
  • Haşlanan pirinçleri kaşığın arkasıyla hafif ezelim.
  • Süt,toz şeker,vanilyayı da ekleyelim.Kaynamaya bırakalım.
  • Yarım çay bardağı su ile 4 yemek kaşığı nişastayı karıştıralım.
  • Kaynamakta olan sütlaç a yavaş yavaş dökelim ve sürekli karıştıralım.
  • 2 dk. daha kaynattıktan sonra güveçlerin içerisine paylaştıralım.
  • Fırın tepsisinin içine biraz su koyalım ve güveçleri yerleştirelim
  • Üstleri kızarana kadar fırında tutalım.


Reklamlar
Bu yazı Sütlü Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s