Patates Sarması (Erzurum)

Haftada bir kez yaparız muhakkak.Hani bazı lezzetler vardır ya zahmetlidir ama değer bu lezzet de aynen öyle.Eğer hiç yemediyseniz ve yöresel tadlara da açıksanız deneyin derim.

                      
  • 12 tane orta boy haşlanmış ezilmiş patates
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu  kuru reyhan
  • Üzerine gezdirmek için tereyağı
  • Haşlanmış beyaz lahana(sarmak için)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

      Yapılışı:

  • Haşlanmış patatesleri ezelim.
  • 1 tane kuru soğanı kavurduktan sonra salçayı da ilave edip karışıma koyalım.
  • Bulgur,tuz,reyhan ilave edildikten sonra karıştıralım.
  • Haşlanmış lahanaya güzel bir şekilde saralım.
  • Fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Tereyağı eritip fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine gezdirelim.
  • İster yoğurt ister ayranla servis yapalım.


Reklamlar
Bu yazı Yöresel lezzetler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Patates Sarması (Erzurum) için 1 cevap

  1. Cafe Pepela dedi ki:

    Ama ama ama ben bayılırım patates sarmasına!
    Nefis görünüyor..

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s