Çıtır kase ve Et Sote

Sevgili Müge Hanım’ın (hünerlibayanlar)sitesinde gördüğüm bu çıtır kaseleri çok beğenmiştim.Değişik bir sunum.Ayrıca kasenin yenmesi ayrı güzel bir olay.Ufak bir kaç değişiklik yaparak denedim.Sonuç harika.
      Çıtır kase için malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 6 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu

     Yapılışı:

  • Bütün malzeme yoğurulur.
  • 20 dk. dinlendirilir.
  • Fırına dayanıklı kasenin dışı yağlanır.
  • Merdane ile kasenin boyu kadar açılır ve kase kaplanır.Tepsiye yağlı kağıt serilir.
  • Fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca dikkatli bir şekilde çıkarılır.

     Et Sote için:

  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber,köri
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

     Yapılışı:

  • Etler önceden yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yarı pişmiş kıvama gelince üzerine zeytin yağ,soğan ilave edilip kavrulur.
  • Domates,sivri biber ilave edilir.
  • Tuz ve baharatlar konulur.
  • Çok az sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.




Reklamlar
Bu yazı Et yemekleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s