Havuçlu Pilav

Önceleri çok yaptığım fakat son zamanlarda hep sade pilav yaptığımı hatırlayınca, akşam yemeğinin yanına havuçlu pilav yapmaya karar verdim.
      Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 tane rendelenmiş havuç
  • 1 tane tavuk bulyon

     Yapılışı:

  • Rendelenmiş havuçları zeytin yağında kavuralım.
  • Pirinçleri sıcak suda bekletip güzelce yıkayalım.
  • Hafif kavrulan havuçların üzerine pirinci ilave edelim.
  • 1 tane bulyonu da ilave ettikten sonra hafif üzerini geçecek kadar sıcak suyunu ekleyelim.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Reklamlar
Bu yazı Pilavlar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s