Bayat Ekmek Tatlısı

Evde çok bayat ekmek kalıyorsa ekmekleri dilimleyip fırına verin.Fırından çıktıktan sonra robotta un haline getirin.Buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.Bu tatlı için özellikle.Hafif ve harika bir tatlı.
      Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz ekmek (yada galeta unu)
  • 1 çay bardağı haşlanmış ıspanak püresi(isteğe bağlı)

     Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1 dilim limon

     Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Sırayla diğer malzemeleride ilave edip karıştıralım.
  • Karışımı tepsiye alıp fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca ılık tatlıya ılık şerbeti dökelim.
  • Krem şanti ile servis edelim.(Dilerseniz üzerine muhallebide yapabilirsiniz.)

Reklamlar
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Bayat Ekmek Tatlısı

  1. karamel mutfak dedi ki:

    aaa bayildim bu tatliya degisiklerini yapiyordum ama bu daha guzel olmus ellerinize saglik.ispanakli rulolarda harika gorunuyor.sevgiler takiptesiniz

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    Teşekkürler Karamel mutfak
    afiyet olsun.
    SEVGİLER

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s