Mantarlı Tavuk Sote

Mantar ve beyaz etin lezzeti.
 Malzemeler:

  • 250 gr mantar
  • 1 tane tavuk fileto
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,pul biber,köri
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Yapılışı:

  • Mantarları limonlu ve tuzlu suda yıkayalım.Dilimleyelim.
  • Soğanı ve sarımsağı zeytin yağında kavuralım.
  • Sivri biberi ve domatesi ekleyelim.Domates yumuşayana kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim.
  • Fileto etleri kuşbaşı doğrayıp ilave edelim.
  • Mantarları yıkayıp ekleyelim.Bir kaç dakika kavuralım.
  • Tuz,karabiber,pul biber,köri ekleyelim.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta hafif pişirelim.(suyu az gelirse ekleyebiliriz.)
  • Güveçlere paylaştıralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
  • Fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.
Bu yazı Tavuk Yemekleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Mantarlı Tavuk Sote

  1. Mantarin ve tavugun uyumu gercekten cok guzel. Fotografta pek istah acici! Ellerine saglik.

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    Teşekkürler Selmacım.
    Afiyetle.
    SEVGİLER

Yorum bırakın