Şehriye Çorbası

Yaz mevsiminde domates ile kış mevsiminde ise salça ile olabilen nefis bir çorba.
Malzemeler:

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,tuzot(sebzeli çeşni)
  • 2 dal maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Sıcak su

Yapılışı:

  • Unu zeytin yağ ile kavuralım.
  • Üzerine domates salçasını ilave edelim.
  • Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edip çırpma teli ile karıştıralım.
  • Arpa şehriye,tuz,tuzot,karabiber ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • En son 1 diş sarımsak ve maydanozları ilave edelim.
  • Çorbanın suyunu istediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz.
Reklamlar
Bu yazı Çorbalar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Şehriye Çorbası

  1. ellerine saglik ..nefisss bir corba hazirlamissin..sicacik sevgi ve selamlarimla..

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    Teşekkürler Hasret Hanımcım,
    Aynı sıcak selamlarla….

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s