Balkabaklı İrmik Tatlısı

Bal kabağı severmisiniz?Bayılırım.Birde üzerinde İrmik Tatlısı olunca hmmm.
Malzemeler:

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 paket pötibör bisküvi

İrmik Tatlısı için:

  • 1 kg süt
  • 7 yemek kaşığı irmik 
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

  • Bal kabaklarının kabuklarını soyun,dilimleyin.Tencereye alın üzerine toz şekeri ilave edin.
  • Yumuşayana kadar pişirin.Suyu kalırsa üzeri için bir kenara ayırın.
  • Soğuduktan sonra çatalla ezin ve içine bisküvi,tarçın ilave edin.
  • Borcam yada kelepçeli kalıba bisküvili karışımı güzel bir şekilde yayın.
  • Tencereye süt,irmik,toz şeker ilave edin ve pişirin.Piştikten sonra vanilya ve portakal rendesini ekleyin.
  • Ocaktan alın hafif ılındıktan sonra bisküvili karışımın üzerine dökün.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Pişirdiğiniz kabakların suyu kaldıysa üzerine ilave edip servis edebilirsiniz.
Reklamlar
Bu yazı Sütlü Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Balkabaklı İrmik Tatlısı

  1. sevda dedi ki:

    hiç denemedim ama harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER SEVDA HANIM.
    SEVGİLER…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s