Humus

Daha önceden neden denememişim diye sordum kendime.Aslında çok defa duydum adını.Antakya yöresine ait bir meze.Bu aralar bizim evde favori oldu.Tavsiye ederim.
Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatın)
  • Yarım su bardağından biraz fazla tahin
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • İsteğe bağlı toz nane

Yapılışı:

  • Nohudu düdüklü tencerede haşlayın.
  • Haşlanan nohutların kabuklarını soyun.
  • Nohut ve diğer bütün malzemeleri rondodan geçirin.
  • Zeytin yağını toz biberle ocakta kavurun.
  • Mezeyi servis tabağına alıp üzerine yağ ve toz biber gezdirin.
Reklamlar
Bu yazı Salatalar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

9 Responses to Humus

  1. sevda dedi ki:

    görüntü çok güzel.eminim tadıda öyledir arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER SEVDA HANIM.
    SEVGİLER

  3. ellerine sağlık arkadaşım bende hiç denemedim ama yapmasını çok merak ediyorumm:)

  4. Mimosa Café dedi ki:

    benim de favori lezzetlerimdendir. sık sık yaparım. eline sağlık. afiyetle yiyin. sevgiler.

  5. ellerine sağlık canım. çok sevilir bizim evde:)

  6. nefiss görünüyor..sunumuda cok hos..ellerine saglik..mutlu haftasonlari diliyorum..

  7. Beyaz Hanımeli dedi ki:

    Nefis olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler.

  8. asuman dedi ki:

    bahar aşkolsun portakallı tarifler etkınlığıne katılmıssın mıs gıbı portakl sablonundan vazgectınya şekerim bı daha dusun bence kım senı soguttuysa o sablondan vallakıskanmıstır ha dıyım sana
    canım neyse sen bırde alblogtolsta oranj sıtelere bak emi

  9. Sevde dedi ki:

    Merhaba, ben bu tarifinizi denedim. Ama yaklaşık iki bardak haşlanmış nohut koydum, diğer ölçüleri aynı kullandım. Biraz tahin tadı baskın gelse de lezzetliydi. Bir dahaki sefere tahini biraz daha azaltıp sarımsağı arttırmayı düşünüyorum. Tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık! 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s