Elmalı Revani ve Sirkeli Tatlımsı Kurabiye

Herkese güzel bir hafta diliyorum.Pişerken mis gibi elma ve tarçın kokan bu lezzetli revaniyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
  • 50 gr erimiş soğumuş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet orta boy rendelenmiş elma

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 1 paket vanilya

Ilık revaniye ılık şerbet döküyoruz.
Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra irmik,un,tere yağ,vanilya,kabartma tozu,ceviz ekleyin karıştırın.
  • Karışımın içine elmaları rendeleyin,tarçını ekleyin karıştırın.
  • Küçük boy fırın tepsisine karışımı boşaltın ve fırında ağırdan kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için tencereye malzemeleri koyun ve kaynatın.
  • Ilık revaniye ılık şerbet dökün.
  • Kaymak yada krem şanti ile servis yapın.

Sıra geldi kıyır kıyır kurabiyelere…

Her zaman ağızda dağılan yumuşak kurabiyeler tercihimdir.Bu kurabiyeler de aynen öyle ne tatlı ne de tuzlu hafif bir tadı var.
Malzemeler:

  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşı tuz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Beyaz haşhaş
  • Siyah haşhaş

Yapılışı:

  • Hamur malzemelerini karıştırın.Yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur olacak.
  • Merdane ile unlu bir zeminde hamuru açın ve kurabiye kalıpları ile şekil verin.
  • Yumurta sarısı sürün ve üzerine haşhaş,susam serpiştirin.
  • Fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Reklamlar
Bu yazı Kurabiyeler, Şerbetli Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

15 Responses to Elmalı Revani ve Sirkeli Tatlımsı Kurabiye

  1. Özgen dedi ki:

    İki tarifin de harika, denemeye değer özellikle revaniye bayıldım canım sevgiler…

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    SEVGİLİ ÖZGEN,
    TEŞEKKÜR EDERİM.
    SEVGİLERİMLE…

  3. yemekbiraşk dedi ki:

    ikiside nefis olmuş gerçektende…
    ellerine sağlık..

  4. Ece ÇAKIROĞLU dedi ki:

    ellerine sağlık ikiside nefis gözüküyor. elmalı tarçınlı revaniyi hiç denemedim ama eminim şahane bir lezzat olmuştur…

  5. Mutfak dili dedi ki:

    FArklı güzel tatlar ve harika resimleri olan yemekler. Elinize saglık. Aramıza hoş geldiniz.

  6. sevda dedi ki:

    her ikiside harika olmuş ama canım benim revaniyi ben alsam süper olacak.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

  7. Cafe Pepela dedi ki:

    Önce kurabiyemi yiyeyim,ardından revanimi alayım:)
    Çok güzel görünüyorlar!

  8. Merhaba Özgen hanım iki tarifte harika görünüyor ellerine sağlık, sevgilerimle..

  9. Cafe Portakal dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER YEMEKBİRAŞK,
    SEVGİLERİMLE…

  10. Cafe Portakal dedi ki:

    SEVGİLİ ECE,
    BENCE DENE EMİNİM SEVECEKSİN.
    SEVGİLERİMLE….

  11. Cafe Portakal dedi ki:

    SEVGİLİ MUTFAK DİLİ,
    HOŞ BULDUK:)
    ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM TATLI SÖZLERİNİZ İÇİN
    SEVGİLERİMLE…

  12. Cafe Portakal dedi ki:

    SEVGİLİ PEPELA,
    GÖNDERİYORUM HEMEN.
    SENİN BLOG DA İSE BEN AYNI HİSLERİ DÜŞÜNÜYORUM.

  13. Cafe Portakal dedi ki:

    SEVGİLİ SEVDA,
    TEŞEKKÜRLER SANADA YOLLUYORUM.
    SSEVGİLERİMLE

  14. Cafe Portakal dedi ki:

    SEVGİLİ ÖZNUR,
    TEŞEKKÜRLER
    SEVGİLERİMLE…

  15. Banu dedi ki:

    Aman aman bu nasıl nefis bir blog böyle ellerine emeğine sağlık arkadaşım. Tılsımlı kurabiyelere bittim tatlıda çok nefis ve diğer tarifler hımmm….
    Sizi izlemeye aldım daha sık ziyaret edebilmek için…
    Bu nefis blogun ödülü var bende bekliyorum. sevgilerimle…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s