Etimek Tatlısı

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Malzemeler:Kare Borcam için:
  • 9 adet etimek
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı toz şanti
Yapılışı:
  • Etimekleri borcama dizin.
  • Şerbet için toz şeker,su ve bir dilim limonu tencereye alın kaynamaya bırakın.
  • Şerbet hazır olduktan sonra etimeklerin üzerine sıcak sıcak gezdirin.
  • Diğer bir tarafta süt,un ve şekeri tencere alın karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra margarin,vanilya ve 1 kaşık toz şantiyi ekleyin.
  • Mikser ile margarin eriyene kadar karışımı karıştırın.
  • Etimeklerin üzerine dökün.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edin.

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

4 Responses to Etimek Tatlısı

  1. Yedirenk dedi ki:

    ay canım benim şükür kavuşturana çok özlemişim.tatlının resmini görmüyorum ama sen yaptığına göre harikadır,ellerine sağlık.bende beklerim,yedirenk ismime tıklaman yeterli:)

  2. Yedirenk dedi ki:

    canım tatlının resmini şimdi gördüm sunumun çok şık ellerine sağlık…

  3. çokzarifişler dedi ki:

    etimek tatlısınıda cok severim ellerine sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s