Tahinli Çörek,Patatesli Mercimek Çorbası

Tahinli çörek sever misiniz?Ben tahin olan her şeyi severim:)


Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 gr yumuşak margarin yada tere yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için:

  • Dilediğiniz miktarda tahin ve toz şeker(ben bol bol kullandım)
  • İsteğe bağlı ceviz
  • Üzerine 1 yumurta,susam

Yapılışı:

  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ilavesi ederek hamuru hazırlayın.
  • Mayalanması için sıcak bir ortamda 1 saat bekletin.
  • Hamurdan orta büyüklükte bezeler hazırlayın.
  • Merdane yardımı ile unlu bir zeminde açabildiğiniz incelikte hamuru esnetin.
  • Biraz açtıktan sonra elinizle bile genişletebilirsiniz.
  • Bol miktarda tahin sürün toz şeker serpiştirin.İsteğe bağlı cevizde ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru rulo sarın.Hamur yırtılabilir hiç önemli değil gelişigüzel sarabilirsiniz.
  • Rulo sardıktan sonra hamuru elinizle boylamasına uzatın.
  • Ruloyu gül böreği şeklinde yapın ve merdane ile bir iki tur hamuru inceltin.
  • Bütün bezeleri bu şekilde yapın ve üzerine yumurta sürün.
  • Bol susam serpiştirin fırında kızarana kadar pişirin.

Mercimek Çorbasının her çeşidini yaparım.Vazgeçilmez çorbaların başındadır bence.

Malzemeler:

  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz,karabiber,tuzot
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı:

  • Kırmızı mercimeği bol su ile yıkayın ve tencereye alın.
  • 1 adet kuru soğanı dörde bölün ve ilave edin.
  • 1 adet patatesin kabuğunu soyun küp doğrayın ve ekleyin.
  • 4 su bardağı su ekleyin ve ocakta pişmeye bırakın.
  • Çorbayı blenderdan geçirin.
  • Diğer bir tarafta zeytin yağ ve tere yağını tencereye alın 1 yemek kaşığı un ekleyin.
  • Hafif kavurduktan sonra salçayı ekleyin karıştırın.
  • Çorbayı ilave edin çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
  • Kaynamış su ekleyerek çorbayı karıştırmaya devam edin.
  • Kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayın.Ben yaklaşık 2 su bardağı ekledim.
  • Tuz,tuzot ve karabiber ekleyin.Limon suyu ile servis edebilirsiniz.

Reklamlar
Bu yazı Çorbalar, Hamur İşleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s