Etli Patates,İglo Bezelyeli Pilav,Karnabahar Kızartması

Bu aralar çok özel şeyler yapamıyorum.Ama ilerleyen günlerde inşallah tatlılara ağırlık vermeyi düşünüyorum.

Malzemeler:

  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,tuzot,kuru reyhan
  • Sıcak su

Yapılışı:

  • Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış etleri alın.
  • Kısık ateşte suyunu salmasını bekleyin.
  • 3 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etleri pişmeye bırakın.
  • Diğer bir tarafta zeytin yağında kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsağı ekleyin kavurun.
  • Salçayı ilave edin.Baharatları ekleyin.
  • Bu karışımı etlerin üzerine ekleyin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve orta büyüklükte doğrayın etlerin üzerine alın.Karıştırın.
  • Kıvamını isteğinize göre ayarlayarak sıcak su ekleyin.Yemeğin üzerini geçmesin.
  • Patatesler kıvama gelene kadar ocakta pişirin.

İglo Bahçe Bezelyeli PirinçPilavı…

Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı İglo Bahçe Bezelyesi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı:

  • Pirinçleri tuzlu,ılık suda yarım saat bekletin.Bol su ile yıkayın.
  • Tencereye zeytin yağ ve tere yağını alın.Pirinçleri ekleyin ve 2 dk kavurun.
  • Tavuk bulyonu ve 2 su bardağı kaynamış suyu ekleyin bulyon eriyene kadar karıştırın.
  • En küçük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 2 su bardağı İglo Bahçe Bezelyesini 5 dk sıcak suda bekletin.Süzün.
  • Pilav piştikten sonra İglo Bahçe Bezelyesini ekleyin hafif karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

Karnabahar Kızartması.

Yapılışı:

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ yada mısır yağı

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

  • Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
  • Kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın.Süzün.
  • 1 yumurtayı 1 tatlı kaşığı un ekleyerek çırpın.
  • Haşlanmış karnabaharları yumurtalı una bulayarak kızgın yağda kızartın.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler, Et yemekleri, Pilavlar ve Makarnalar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Etli Patates,İglo Bezelyeli Pilav,Karnabahar Kızartması

  1. Tijen AKTAY dedi ki:

    Baharcım tüm yemeklerin harika. Ama pilavına bayıldım bayıldım. Renkler muhteşem:))
    İGLO Bahçe Bezelyesi ve pirincin uyumu gerçekten çok güzel oluyor:)

    Karnıbahar kızartması ailemizin vazgeçilmesi…

    Ellerine sağlık canım

    Kucak dolusu sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s