Etli Patates,İglo Bezelyeli Pilav,Karnabahar Kızartması

Bu aralar çok özel şeyler yapamıyorum.Ama ilerleyen günlerde inşallah tatlılara ağırlık vermeyi düşünüyorum.

Malzemeler:

  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,tuzot,kuru reyhan
  • Sıcak su

Yapılışı:

  • Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış etleri alın.
  • Kısık ateşte suyunu salmasını bekleyin.
  • 3 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etleri pişmeye bırakın.
  • Diğer bir tarafta zeytin yağında kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsağı ekleyin kavurun.
  • Salçayı ilave edin.Baharatları ekleyin.
  • Bu karışımı etlerin üzerine ekleyin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve orta büyüklükte doğrayın etlerin üzerine alın.Karıştırın.
  • Kıvamını isteğinize göre ayarlayarak sıcak su ekleyin.Yemeğin üzerini geçmesin.
  • Patatesler kıvama gelene kadar ocakta pişirin.

İglo Bahçe Bezelyeli PirinçPilavı…

Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı İglo Bahçe Bezelyesi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı:

  • Pirinçleri tuzlu,ılık suda yarım saat bekletin.Bol su ile yıkayın.
  • Tencereye zeytin yağ ve tere yağını alın.Pirinçleri ekleyin ve 2 dk kavurun.
  • Tavuk bulyonu ve 2 su bardağı kaynamış suyu ekleyin bulyon eriyene kadar karıştırın.
  • En küçük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 2 su bardağı İglo Bahçe Bezelyesini 5 dk sıcak suda bekletin.Süzün.
  • Pilav piştikten sonra İglo Bahçe Bezelyesini ekleyin hafif karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

Karnabahar Kızartması.

Yapılışı:

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ yada mısır yağı

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

  • Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
  • Kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın.Süzün.
  • 1 yumurtayı 1 tatlı kaşığı un ekleyerek çırpın.
  • Haşlanmış karnabaharları yumurtalı una bulayarak kızgın yağda kızartın.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler, Et yemekleri, Pilavlar ve Makarnalar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Etli Patates,İglo Bezelyeli Pilav,Karnabahar Kızartması için 1 cevap

  1. Tijen AKTAY dedi ki:

    Baharcım tüm yemeklerin harika. Ama pilavına bayıldım bayıldım. Renkler muhteşem:))
    İGLO Bahçe Bezelyesi ve pirincin uyumu gerçekten çok güzel oluyor:)

    Karnıbahar kızartması ailemizin vazgeçilmesi…

    Ellerine sağlık canım

    Kucak dolusu sevgiler

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s