Zeytinyağlı Bakla,İnciraltı…

 

Şimdi Bakla zamanı.Sarımsaklı yoğurt eşliğinde…

 

Malzemeler:

  • 400 gr bakla
  • 1 kahve fincanı zeytin yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 küp şeker
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için:

  • Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı:

  • Kuru soğanı zeytin yağ ile kavurun.
  • Baklaları limonlu suyun içinde temizleyin.Ortadan ikiye bölün.Yıkayın.Bıçak kullanmayın.
  • Tencereye alın üzerine sarımsak ilave edin.Kaşık kullanmadan karıştırın.
  • Hafif tencereyi sallamanız yeterli.
  • 1 su bardağı kaynamış su ekleyin.
  • Tuz,ve küp şekeri ilave ettikten sonra pişmeye bırakın.Dereotu ekleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

 

 

 

Hafta sonu harika bir hava vardı İzmir’de.İnciraltına gitmişken de Kumru yemeden olmaz herhalde.Birgün geçerseniz buralardan Kumrucu Eyüp’te bir kumru molası vermenizi öneririm.

 

 

Karışık Kumru

 

 

 

Ayvalık Tostu

 

 

 

Yılların eskimeyen mekanı Kır Kahvesi,Kumrunun arkasından burada bir kahve molası verebilirsiniz.

 

 

Anne,baba olanlar iyi bilir bu tür yerleri kesinlikle atlayamazsınız.

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s