Elmalı Tart,Peynirli Poğaça ve dahası…

 

Kayınvalidemin misafirleri için hazırladıklarım.

 

Malzemeler:Tart hamuru için:

 

  • 1 paket margarin yada 250 gr tere yağ (eritilmiş ılınmış)
  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)

Elmalı Harç için:

  • 7 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz ceviz

Yapılışı:

  • Tart için malzemeleri yoğurun.Yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın.
  • Ayırdığınız parçayı dondurucuya koyun.Yuvarlak bir tepsinin altına yağlı kağıt serin.
  • Geri kalan tart hamurunu tepsiye düz bir şekilde yayın.
  • Elmaların kabuklarını soyun ve tencereye rendeleyin
  • 4 yemek kaşığı toz şeker ile pişirin.Tarçın ve ceviz ekleyin.
  • Elmalı karışım hafif ılındıktan sonra tartın üzerine yayın.
  • Dondurucuya kaldırdığınız parçayı elmalı harcın üzerine rendeleyin.
  • 170 derece fırında pişirin.

 

 

 

 

 

Peynirli Poğaça

 

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket yuva maya (ınstant maya)
  • Un

İç harç için:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta

Yapılışı:

  • Hamur için sıvıları bir kaba alın.Mayayı ekleyin.Karıştırın.
  • Bir miktar unu üzerine alın ve tuz,pudra şekeri ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Yumuşak bir hamur olsun.
  • 1 saat mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
  • İç harç için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
  • Hamurdan parça koparın ve ortasına peynirli harçtan koyun ve dilediğiniz şekli verin.
  • Üzerine yumurta sürün.Fırında kızarana kadar pişirin.

 

 

 

Patates Salatası ölçü vermiyorum arzu ettiğiniz kadar yapabilirsiniz.

 

Malzemeler:

  • Patates
  • Marul
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • Mor lahana
  • Limon,nar ekşisi,zeytin yağ,tuz,karabiber,pul biber,kimyon,nane,toz biber

Yapılışı:

  • Patatesi haşlayın,kabuklarını soyun ve soğuduktan sonra derin bir kaba dilimleyin.
  • Yeşillikleri yıkayın ve doğrayın.
  • Baharatlarını ilave edin,zeytin yağ,nar ekşisi ve limon ekleyin.Tuz ilave edin ve karıştırın.

 

 

 

Nefis Portakallı Islak Kurabiye tarif için buraya bakabilirsiniz.

 

 

 

Nice senelere annelerin en güzeli; sağlık,mutluluk,huzur yuvamızdan hiç eksik olmasın.İyi ki varsın hep yanımızda ol.Seni seviyoruz….

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s