Kekli Baklava,Tavuklu Börülce Salatası ve dahası…

 

Annemin misafirleri için hazırladıklarım.Kekli Baklavayı şiddetle tavsiye ediyorum.

 

Malzemeler:Kek için:

 

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ile)
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı un

Baklava yufkası için:

  • 1 çay bardağı süt (normal boy çay bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu tere yağ

Yufkaları açmak için:

  • Nişasta


Yapılışı:

  • Hamur malzemelerini yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan 24 adet beze yapın.
  • Kek malzemeleri için yumurta ve şekeri mikser ile iyice karıştırın.
  • Ceviz,kabartma tozu,karbonat ve unu ekleyerek kekin hamurunu hazırlayın.
  • 6 adet bezeyi nişasta serperek tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız bezeleri
  • Üst üste koyun ve nişasta serperek büyük boy yuvarlak tepsi boyunda tekrar açın.
  • Diğer bezeleri de bu şekilde tamamlayın.
  • Toplamda 4 adet yufkanız olacak.
  • Tepsinin en altına 2 yufkayı yerleştirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu dökün.
  • Diğer 2 yufkayı da üstüne kaplayın,baklavayı bıçak ile şekilli kesin.
  • Tere yağı ocakta eritin,sıvı yağı ekleyin.
  • Hafif ılındıktan sonra baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin.
  • Fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti ocakta kaynatın soğuması için bir kenara alın.
  • Şerbet soğuk tatlı ılık kıvamda iken şerbetiyle buluşturun.

 

 

Tarif bir kaç değişiklik yapılarak Sarı yumurtadan uyarlanmıştır.

 

 

Rendelenmiş patatesli galeta unlu börek.

 

Malzemeler:

 

  • 1 kilo yufka

İç harç için:

  • 1 kilo patates
  • 1 fincan zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,nane,kimyon

Bulamak için:

  • Yumurta
  • Galeta unu

Arasına sürmek için:

  • Zeytin yağ ve sıvı yağ karışımı

Yapılışı:

  • Patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • 1 fincan zeytin yağ ile ocakta kavurun
  • Tuz ve baharatlarını ekleyin.Karıştırın.
  • Her bir yufkayı 8’e bölün ve arasına zeytin yağlı karışımdan sürün.
  • Patatesli harç ekleyin ve sarın.Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  • Yumurtayı çırpın börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın fırında kızarana kadar pişirin.

 

 

 

 

Keten Tohumlu Kurabiye tarif için buraya bakabilirsiniz.

 

 

Tavuklu Börülce Salatası tarif için buraya bakabilirsiniz.

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Kekli Baklava,Tavuklu Börülce Salatası ve dahası…

  1. Şeniz dedi ki:

    Çok değişik tarifler…Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle
    Şeniz

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s