Açma ve Çikolatalı Milföy…


Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)

Üzeri için:

  • Susam
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

  • Sıvıları karıştırın.
  • Maya,mahlep,tuz ve şeker ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Yarım saat mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
  • Simit şekli verin üzerine pekmezli su sürün susam serpiştirin.
  • Simit şekli için aynı boylarda iki uzun parça hazırlayın ve birbirine dolayarak tepsiye dizin.
  • Yarım saat tepside mayasından sonra 170 derece fırında pişirin.

 

 

 






Sevgili Tijen’imin İglo Etkinliğinde bizlere sunduğu, tadını damaklarımızda bırakan enfes Çikolatalı Milföy.Sık sık yapar oldum artık.Sıcak sıcak servis etmenizi öneririm.

 

Malzemeler:Kişi sayısına göre

  • İglo Milföy hamuru
  • Bitter Çikolata
  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Yumuşayan milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın.
  • Her tarafına gelecek şekilde yumurta akı sürün.
  • Bitter çikolata yerleştirin ve rulo sarın.
  • Kenarlarını iyice bastırın açılmasın diye.
  • Fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri eleyin ve sıcak servis edin.

 

 

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s