İçli Köfte ve Damla Sakızlı Kurabiye…

 

Blogumu takip edenler bilirler uzun zaman önce yapıldı bu İçli köfteler ama bir türlü fotoğraflama fırsatı bulamadığımdan yayınlayamamıştım.Yapması ne kadar zahmetli ise yemesi de bir o kadar lezzetli.Derin dondurucuda uzun süre saklanması ve canınız ne zaman isterse evde olması da ayrıca güzel bir durum bence:)

 

Malzemeler:

  • 1 kilo içli köftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası (antep salçası)
  • Tuz
  • 6,7 su bardağı su (sıcak olmasın tercihen çeşme suyu)
  • 1 çay bardağından biraz fazla irmik

(İrmik ekledim fakat yazmayı unutmuşum yorum bırakıp hatırlatan arkadaşlara çok teşekkürler:))

 

İç harç için:

  • 500 gr kıyma
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 1 fincan zeytin yağ
  • 4 adet kuru soğan

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ veya fındık yağı

Yapılışı:

  • Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alın ve 6,7 su bardağı su ekleyin karıştırın.
  • 1 saat dinlenmeye bırakın.
  • Salça ve tuz ekleyin yoğurmaya başlayın.
  • Bu işlem biraz yorucu baya yoğrulmak istiyor.
  • Yarım saate yakın yoğurun.
  • İç harç için kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
  • Kıymayı ekleyin kavurun.
  • Ocaktan inmeye yakın susam,ceviz yada fındık ve baharatlarını ekleyin karıştırın.Soğumaya bırakın.
  • Bulgur kıvama geldikten sonra parça parça elinize alın ve ortasını açarak kıymalı harç koyun.
  • Bir kaseye koyduğunuz su yardımı ile şekil verin.
  • Kızgın yağda tencerenin kapağını kapatmadan kızartın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damla sakızı aromalı kurabiye…

 

Malzemeler:

  • 125 gr yumuşak margarin yada tere yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket Dr.Oetker Damla sakızlı şekerli vanilin
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Margarin ve pudra şekerini elinizle yumuşatın.
  • Sıvı yağ damla sakızlı vanilya ve un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Dilediğiniz şekli verin ve fırında çok az pişirin.Ne kadar çok pişerse kurabiye sertleşir.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirin.

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s