Elmalı Kalburabastı…

 

Elmalı Kalburabastı…

 

Malzemeler:

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 6,5 su bardağı un

Elmalı harç için:

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:

  • 5,5 su bardağı toz şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:

  • Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin.Pişirin.
  • İçerisine 1 çay kaşığı tarçın ilave edin ve ılınması için bir kenara bırakın.
  • Hamuru hazırlamak için margarin,yoğurt,sıvı yağ ve toz şekeri yoğurma kabına alın.
  • Karışımı birbirine yedirin.İrmik,un ve karbonatı ekleyin hamuru hazırlayın.
  • Un yavaş yavaş ekleyin hepsini birden eklemeyin.
  • İstediğiniz büyüklükte parça koparın rendenin üzerinde genişletin.
  • Arasına çok az elmalı harç koyun ve rendenin üzerinde rulo yapın.
  • Bütün hamuru bu şekilde tamamlayın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için su,toz şeker ve limonu tencereye alın kaynamaya bırakın.
  • Kalburabastı soğuk, şerbetin ise ilk ateşi çıktıktan sonra tatlıya dökebilirsiniz.

 

 

 

 

Bu arada Facebook Cafe Portakal grubuna katılarak tariflerinizi burada paylaşabilirsiniz.Grup herkese açıktır.

 

Sevgilerimle…….

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s