Şehriye Salatası,Ispanaklı Yaş pasta,Kıymalı İglo Bezelyeli Örgü Çörek

 

Nefis bir salata daha sizlere…

 

Malzemeler:

 

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı yıldız şehriye
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çay bardağı mısır
  • 1 su bardağı salatalık turşusu
  • 7 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuzot
  • Zeytin yağ,limon,nar ekşisi

Yapılışı:

  • Arpa şehriyeyi haşlayın süzün ve soğuk sudan geçirin.
  • Yeşillikleri yıkayın ve doğrayın.Arpa şehriyeyi derin bir kabın içerisine alın.Yeşillikleri ekleyin.
  • Salatalık turşusunu küp doğrayın ilave edin.Mısır ekleyin.Havuçları rendeleyin.
  • Baharatları,yağ,limon ve nar ekşisini de ekledikten sonra karıştırın.

 

 

 

 

 

 

Tarif Sevgili Yetur’dan…Harika bir pasta…

 

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 diş döğülmüş damla sakızı (eklemedim)
  • Yarım şişe Dr.Oetker Limon aroması

Kreması için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı muz aroması yada muzlu puding 1 yemek kaşığı (eklemedim)
  • Minik doğranmış 1 muz ve 1 kivi (eklemedim)
  • Üzeri için rendelenmiş çikolata vs…

Yapılışı:

  • 1 su bardağı ıspanak ve 1 su bardağı ılık suyu blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar geçirin.
  • 1 su bardağı alın gerisini kullanmayın.
  • Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.Sıvı yağ ekleyin.Ispanaklı karışımı ekleyin.
  • Un vanilya ve karbonat ilave edin ve karıştırın.Limon aroması ilave edin.
  • Yağlanmış dikdörtgen tepsiye karışımı dökün 150 derece fırında ağır ağır pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra yuvarlak kalıp ile kesin ve kestiğiniz parçayı çıkarın.
  • Kalıba kestiğiniz parçayı yerleştirin.
  • Krem şantiyi süt ile hazırlayın ve kalıba dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Geri kalan kek parçalarını robottan geçirin ve krem şantinin üzerini kaplayın.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendikten sonra kalıptan dikkatli bir şekilde çıkarın.

 

 

Sıcak sıcak yemenizi öneriyorum bu çörekleri…

 

Malzemeler:

  • 125 gr yumuşamış margarin
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harç için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı İglo Bahçe Bezelyesi
  • 4 yemek kaşığı kıyma
  • Tuz,karabiber,pul biber,toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağ

Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  • Yoğurt,yumurta ve margarini yoğurma kabına alın.
  • 2,5 su bardağı un,kabartma tozu ve tuz ekleyin hamuru hazırlayın.
  • Diğer bir tarafta kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Zeytin yağ ile kavurun.
  • Kıymayı ekleyin kavurun.
  • Bezelye ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Ilınmaya bırakın.
  • Hamuru 4 parçaya bölün.Un serpilmiş zeminde her bir parçayı boylamasına açın.
  • Her iki tarafını bıçak yardımı ile şeritler kesin.
  • Orta kısıma iç harç koyun ve kestiğiniz parçalar ile hasır şeklinde örün.
  • Yumurta sarısını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırın.
  • Çöreklerin üzerine sürün ve fırında kızarana kadar pişirin.

 

 

 

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s