Bulgur Pilavı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kalın bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acılı Antep salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,tuzot
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  • Soğanı zeytin yağında kavuralım.Sarımsağı ekleyelim.
  • Salçayı da ilave ettikten sonra yıkadığımız bulguru ilave ekleyelim.Karıştıralım.
  • Tuz ve baharatlarıda koyduktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu koyup önce harlı ateşte daha sonra kısıkta pişmeye bırakalım.
Bu yazı Pilavlar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

6 Responses to Bulgur Pilavı

  1. ellerinize sağlık olsun..
    pirince nazaran çok daha faydalı nefis bir pilav bulgur..

  2. Cafe Portakal dedi ki:

    Teşekkürler denizcim.Bende çok severim özellikle turşu ile hmmm.
    sevgiler

  3. Beyaz Hanımeli dedi ki:

    Çok severim bulgur pilavını. Ellerinize sağlık. Uzun yıllar, paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler.

  4. Pembe Tatlar dedi ki:

    Kesinlikle hayır demem elelrinize sağlık…

  5. Utku'nun annesi dedi ki:

    Elinize sağlık nefis görünüyo
    Sevgiler

  6. Cafe Portakal dedi ki:

    Yorumlarınız için teşekkürler.
    SEVGİLER

Utku'nun annesi için bir cevap yazın Cevabı iptal et