Malzemeler:
- 2 su bardağı kalın bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acılı Antep salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,tuzot
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Soğanı zeytin yağında kavuralım.Sarımsağı ekleyelim.
- Salçayı da ilave ettikten sonra yıkadığımız bulguru ilave ekleyelim.Karıştıralım.
- Tuz ve baharatlarıda koyduktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu koyup önce harlı ateşte daha sonra kısıkta pişmeye bırakalım.
ellerinize sağlık olsun..
pirince nazaran çok daha faydalı nefis bir pilav bulgur..
Teşekkürler denizcim.Bende çok severim özellikle turşu ile hmmm.
sevgiler
Çok severim bulgur pilavını. Ellerinize sağlık. Uzun yıllar, paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler.
Kesinlikle hayır demem elelrinize sağlık…
Elinize sağlık nefis görünüyo
Sevgiler
Yorumlarınız için teşekkürler.
SEVGİLER